29.06.2024 г., 20:21 ч.

Горещо 

  Поезия » Пейзажна
116 0 1

Гореща вечер и Луна
на тъмното небе изгряла.
Над облаче наднича тя
и цялата земя огрява.

 

Гореща нощ. Та кой да спи?
Шумят и птиците в гнездата.
От обич пламнали очи
припалват огън в тъмнината.

 

И топло утро. Синева
ще слезе чак до планината.
А Слънцето – една пара
с лъчи от разтопено злато.

 

Денят пристига уморен
надбягвал се със ветровете.
Горещ и светъл, ведър ден
със синя риза от небето.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??