14.02.2024 г., 9:56 ч.

Горският дух 

  Поезия » За деца
176 2 6

Под смърча тихичко подсмърча

един отчаян горски дух.

Очи присвива, чело бърчи,

мечтае да е Мечо Пух.

 

Омръзна му да е в гората –

сърни да плаши, да е лош.

Скитосва цял ден без заплата

и в джоба няма пукнат грош.

 

Другарче иска да си има

до себе си на този свят.

Че ето скоро идва зима,

снежинките ще завалят...

 

И ако имаше приятел,

дори магаре да е той,

то щеше, без да е ласкател,

да го посреща в студ и в зной.

 

А ето че сега ще трябва

да скита по земята сам.

Напусна китната дъбрава –

била за него дом и храм.

 

Заключи миналото свое

и тръгна със овесен нос.

А там във горското усое

остана да виси въпрос:

 

Дали късмета ще намери

във някой неочакван час?!

Ще може ли да изкатери

върха на шипковия храст?!

© Диана Фъртунова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

За героите любими от анимационни филми! »

7 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??