4.03.2014 г., 21:02 ч.

Господарка на лудостта 

  Поезия » Любовна
587 0 0

Господарка на лудостта

 

Ни звук, ни шепот, ни стон,

ни тайнствена сянка дори.

А под и стени от бетон

и на стената надпис "мълчи".

 

Мълча и се взирам във мрака,

търсейки нещо, знам ли какво?

Не ми е останало нищо да чакам,

или останало е само едно.

 

Бутилката с уиски отдавна е празна,

Буда си тръгна по белия дим,

а стаята е тиха и почти еднообразна

като стар и захвърлен килим.

 

Болят ме очите да гледам в тъмата,

трепери ръката, но какво от това?

Мними илюзии ще целува устата,

копняла за твоята гръд досега.

 

Ще хвърлям и чупя всичко във стаята,

ще легна на бетонния под уморен;

и когато заспя, пак теб ще сънувам;

пак теб, лудост - родена за мен.

 

 

© Антон Городецки Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??