12.02.2019 г., 9:39 ч.

Господни пчелини 

  Поезия » Философска
496 4 10

ГОСПОДНИ ПЧЕЛИНИ

 

Тук спяха пчелите на Господ,
в уютния скут на звездите,
в постеля – красива и проста,
и пиха нектар до насита.

 

Но кой ли в нощта се промъкна
и бишна заспалия кошер,
разрови със лакоми пръсти
и счупи печата му восъчен?

 

Отнесъл небесната амбра,
набъбвала кротко и тихо,
той сякаш ограби душата ми,
с каверни тя зейна – разбита.

 

И как се кърви до премала
аз виждам над спящите къщи.
Но гладят крилцата си смачкани
и бавно пчелите се връщат.

 

И знам, че такива грабежи
тепърва през мен ще преминат.
А Господ – добър и разнежен,
отново ще зида пчелини.

 

В.Й. 10 февруари 2019 г., София

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??