Гости
И днес се извървя денят.
Прилежно сгъна времето си
в нечий дневник.
Послушни. Непослушни.
Всички сме деца
с поне една доказана беля
и с нещо промърморено,
зад нечий, огорчил ни, гръб
под нос и вежди.
Погалва вечерта
настръхналите ни коси,
изтръпналите стави,
опнатите нерви
и върху уморените ни устни
си постила за да се наспи
усмивката, която знае,
че на този свят сме (само) гости .
© Лина - Светлана Караколева Всички права запазени