21.03.2015 г., 10:07 ч.

Гостът 

  Поезия » Друга
430 0 7

 

Пак имаш гост – за трети път, майко.
Този път много личи ти.
Онзи, дето открадна ми татко – 
май че Инсулт се нарича?
Цяла седмица гостът е тука – 
кротко лежиш и ме гледаш.
Говорят ми само два изумруда,
защото устата немее...
.....................
Очите ти, леко притворени,
сякаш търсят някой в тълпата.
„Желе*, кака...“ – ти проговори,
а мен това ме разплака.
И всичко вече стана ми ясно – 
разбрах, че си заминаваш.
Аз приготвях трапеза за татко,
а трябваше теб да изпращам...

Камбани тържествени, на „БАРСЕЛОНА“,
майко днес бият за тебе.
Монсерат Кабайе и любимият Фреди
изпращат те в пътя последен.

=================================

*Желе – Желка, по-малката сестра на майка ми, която беше покойница.

P.S. Последното желание на майка ми беше – да я изпратим с песента „БАРСЕЛОНА“.

© Вили Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??