31.07.2008 г., 16:32 ч.

Готова съм 

  Поезия
847 0 9


ГОТОВА СЪМ

 

 

Заповядай! До... вратата...

Извини ме – вътре не те пускам.

Мисля да си... подредя душата...

(даже близки трудно там допускам)

Извини за... недоверието днес -

още кални стъпки в нея трия,

отпечатъци от пръсти мазни и без чест –

бъркали в каква ли не помия...

думи – бляскави и остри кат кинжал,

в опити да ампутират паметта ми...

погледи уж ласкави – без жал

паяжинки-мисли скъсали, обрали...

 

 

Заповядай, до... вратата...

Имай милост – мъничко изчакай!

Само... да прикрия самотата,

масата да подредя...

Влизай! Чисто е...

Готова съм...

и за... твоя отпечатък.

 

 

© Илзе Енчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??