29.06.2017 г., 16:29 ч.

Говори ми, Музо, само ти 

  Поезия » Строги форми
943 0 0

Отвсякъде наслушах се на думи

прислужващи невежество и власт.

Тръбят идеи, всъщност черни глуми,

поглъща ни безмилостната паст.

 

И който вярва им, умира бавно,

неосъзнаващ собствена вреда.

А лъжата ни залива явно

и погубва плам и свобода.

 

Повече не искам, ще съм глух

за самозвани идоли и пешки.

Другаде са моите дух и слух –

във света на ценности човешки:

 

Говори ми, Музо, само ти,

за красота, любов, живот, мечти...

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??