Под шестото ми ребро отляво
трети месец е зейнала рана.
Дето бе веднъж сърце здраво,
само спомен от теб ми остана.
Спомен грозен и хладен на допир.
Спомен тежък и нежелан.
Спомен черен, горчив и самотен.
Жалък въглен след страшен пожар.
Под шестото ми ребро отляво
те засях преди сезон и половина.
Без да зная, че плевел поливах,
се надявах на цветна градина...
Изпод шестото ми ребро отляво
Кърви почва, изкопана яма.
Но поне в тази празна градина
знам, че повече бурени няма.
© ... Всички права запазени