17.10.2021 г., 23:29 ч.  

Градът 

  Поезия » Друга
537 2 13

С асфалт, стомана и бетон

наследникът на Вавилон,

на Мемфуто и на Рим

расте безспир, непоклатим.

Светлеят тайнствените нощи,

във дните шум покоя гложди.

Под мощни жили електрични

реват стадата механични

и бълват газове отровни

във разновидности оловни.

Над кули- снажни великани

летят метални пеликани.

Все бързат хорските тълпи,

обречени на фалш съдби.

Чуй песента на този град,

изпълнена с безумен хлад!

 

" Тук съм аз, модерен Бог,

съдникът, законът строг!

Аз съм вчера, аз съм днес,

аз съм бъдеще - Прогрес!

Ти, човеко, в мен до гроб -

мой създател си и роб! "

 

2005 г.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??