4.12.2009 г., 13:49 ч.

Графика 

  Поезия
1312 0 7

 

Ако чувствата ми бяха цветове,

а сърцето ми - картина.

Ако мислите ми бяха градове,

а делата ми градина.

 

Нямаше да видиш между тях

алено, зелено, жълто.

Само черно, белега за грях,

или сиво. Бяло също.

 

А картината каква ще представлява?

Графика, навярно скучна.

Творецът ù - обречен на забрава,

тя пък - на самотност злъчна.

 

Мисълта ми неуморна, знай,

би пребродила света.

От Атина до Шанхай.

Няма граници за мисълта.

 

Плевели или цветя прекрасни?

Рози или стъпкан треволяк?

Както кажеш, но свободно са израсли.

Както кажеш, но не тъпчи със крак!

 

© Пламен Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??