На Пепи
Не щат да дават, грамотата,
да си я лепна на стената.
Чуплив бутон - не им работи
на умните им там роботи.
А аз я чакам след заплата
с бутилка гроздова в ръката,
положил труд из мезонета
да драскам разказ за морета.
Ше чакам, няма кво да правя,
робота те да си поправят.
Да сложат на бушона, жичка,
или пък ръчно, на ръчичка
една творба да… демонтират
и моя милост да класират
на първо място във конкурса,
за да ми падне леко пулса
и да си гледам грамотата
с години - челно зад цветята,
как сбира патина и влага
до гол плакат на Лейди Гага.
Юри Йовев
ноември 2024 г.
© Yuri Yovev Всички права запазени
Права си, Мария! 😊👍