10.11.2023 г., 16:38 ч.

Граница 

  Поезия
138 0 0

По периферията сме,
хванете се
за нещо,
ако можете!
Повярвайте ми,
смелите
ще свършат долу,
във подножието!
Не подценявайте момента!
Нито пък тълпата,
която днес е в центъра
и бута ни
оттатък.
Не подценявайте! Бъдете
оградата,
онази граница,
спасила толкова човеци
от подхлъзване
и от пропадане.
По периферията сме,
жестока
може и да е цената…
Но пък знаем,
че сме на високо
и че бездна
е оттатък.

© Кольо Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??