22.07.2016 г., 9:29 ч.

Граница 

  Поезия » Гражданска
548 0 16

Тя е плътна черта

върху картата бяла,

а зад нея е всичко,

което обичам!

Тя гранична бразда е,

и край, и начало,

но преди да прекрача навън,

коленича!

 

Тя е пъпната връв,

дето свързва земята

със сърцата на всички

на нея родени!

Тя ръка е грижовна на майка,

която

ни очаква на прага

с очи просълзени!

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??