2.03.2019 г., 19:51 ч.

Гравитация 

  Поезия » Философска, Свободен стих
446 1 0

 

Книгите се носеха из въздуха застоял
в помещението.
надникнах през огледалото на множеството паралелни светове...
разлях се в десетки мои варианти
които ме чакаха
да премина отвъд...

 

 

Дълъг коридор, множество закачени
часовници отброяващи минутите.
Аз седя зад тях
скрит някъде там между механизмите
и наблюдавам.

Движение, кръг...( окръжност....
Светлина...пречупване...плътност....
Визуализация.....подсъзнателна....
Сънища....Мрак.......)
Много избори, коридори....
врати...Огледала....
(нюанси в Съзнанието....)

 

 

Гравитация на мисълта....
Лежа на леглото...пленен от опиата
наблюдавайки как
стените се огъват до болка.
Книгите левитират из въздуха застоял,
огледалата пречупват реалността
във много варианти.
Музиката те пренася отвъд времето и звездите
потъваш още по дълбоко....
Медитация....
(появяват се образи в пространството.)

© Todor Iliev Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??