12.12.2008 г., 10:29 ч.

Грешен свят 

  Поезия
690 0 13

Свят, о, грешен свят!

 

За теб живота си ще дам

само, за да те живея.

За нищо друго не милея.

Обичам те! Защо, аз сам не знам!

 

Свят, о, грешен свят!

 

За да помириша недомирисан цвет,

да усетя полъха на майската зора,

за тебе, свят проклет,

ще си дам цялата душа!

 

Свят, о, грешен свят!

 

Не се убивай ти самичък,

недей предсказва си смъртта.

За мен си ти едничък,

ти на световете си Света!

 

Свят, о, грешен свят!

 

Роб си омраза

изпий ти моя лек!

Стани и продължи напред,

тебе аз ще пазя!

 

Гърдите от желязо ще издялам,

за теб ще падам и ще ставам!

Грешник си, аз зная,

но свещи за теб ще паля.

Бог ще се смили

и по-добър ще бъдеш ти!

 

Свят, мой грешен свят!

 

На момчето, което беше убито в Студенски град!

Беззаконията трябва да се премахнат най-накрая!

 

© Никой Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??