28.12.2010 г., 15:00 ч.

Грешница 

  Поезия
1253 0 10

Обичам те! Такава си – прахосница.

Пилееш всеки ден  своите тъги.

Реална си, понякога и в повече,

а там във повечето винаги боли.

 

Разливаш се, и често на покривката

петната си личат дори от космоса.

Покривам те, а вътре под обвивката

оставаш  вечната безбожница.

 

Обичам те, безкрайно истинска,

разлистена за всяко изкушение,

по-грешна даже и от  грешница,

в сън примолила за  изкупление.

© Радослав Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??