18.02.2006 г., 17:38 ч.

Грешници 

  Поезия
671 0 2




               Грешници


Човече грешен и безбожен...
Где си тръгнал в този свят бездушен?
Къде отиваш с този мътен поглед?
Не виждаш ли, че вървиш във релси
Сред милиони други грешници...
Илюзия е това, че си различен,
Илюзия е всичко що съзираш.
Погледни всеобщо на нещата,
За да видиш колко си нищожен.
И смисъл на живота не търси,
Умри и тогава му мисли.
Сега живей, дишай, пий и яж,
И смей се до насита...
Да бъдеш от животните поне различен.
                                                   ‘90г.

© Атанас Коев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.

  • 16 години по-късно продължавам да смятам, че повече трябва да се смеем...
    Но не само!
    Ведрият поглед не е достатъчен да ни направи по-добри!
    Трябва да си помагаме, когато можем и да не пречим, когато не можем да помогнем!
    ...
  • Много ми харесва идеята и мисля,че си прав
Предложения
: ??:??