12.03.2019 г., 8:31 ч.

Грешници 

  Поезия » Гражданска
545 2 3

Нелепо грешките на този свят

Прощава който както си поиска

Глава преведена и брат до брат

Удавят мъката със ледено уиски

******

Отпиват щедро с поглед замъглен 

Вонящата горчилка на живота

Прошката, обвита в целофан 

Седи и чака някой да я разпечати

******

Времето разнася своята сянка

Покрива сляпо подлост и лъжа

И никой вече никого не пита

Какво и как ли би простил

******

Но нейде там дълбоко във душата

Стои и гние черният куршум

Изстрелян злобно във плътта ти

убива бавно и без много шум

******

Какво че някой прошка е изпросил 

Получил я е даром и без срам

Опитва с нея кратер да запуши

Дренаж отчаян в зейналата рана

******

Усмихваш се живееш погнусен 

В лицемерно сляпо примирение

Дали простил си или опростен

Това за никой не е от значение

 

© Весела Маркова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??