Към себе си, към себе си, към себе си,
когато небесата се отворят –
последен от графата непотребности –
отправям се. Сбогувам се. I`m sorry.
Ради Стефанов
Гриф "Секретно"
Понеже няма как да ми е коледно,
aз търся във графата „непотребности”.
Събрал съм в мисълта си много горести,
които ме задъхват безнадеждно.
Които карат пулса ми да стихва
във очертанията на прашни ореоли.
И липсите отдавна са прелистени,
и никъде не срещнах „моля те”.
И щом намирам само папка „Спомени”,
а папката „Любов” е с гриф „Секретно”,
останалите папки са подробности.
Паролата и кодът са известни.
И вятърът разкъсва непосредствено
истории със остаряла давност.
По Коледа събирам неизвестните
и слагам „хикс” под дефиниция „лоялност”.
25.12.17
Венцислав Янакиев
© Венцислав Янакиев Всички права запазени
Поздрави!