Dec 26, 2017, 7:47 PM

Гриф "Секретно" 

  Poetry
883 3 9

                                              Към себе си, към себе си, към себе си,

                                         когато небесата се отворят –

                                         последен от графата непотребности –

                                         отправям се. Сбогувам се. I`m sorry.

                                                                                  Ради Стефанов

         Гриф "Секретно"

Понеже няма как да ми е коледно,

aз търся във графата „непотребности”.

Събрал съм в мисълта си много горести,

които ме задъхват безнадеждно.

 

Които карат пулса ми да стихва

във очертанията на прашни ореоли.

И липсите отдавна са прелистени,

и никъде не срещнах „моля те”.

 

И щом намирам само папка „Спомени”,

а папката „Любов” е с гриф „Секретно”,

останалите папки са подробности.

Паролата и кодът са известни.

 

И вятърът разкъсва непосредствено

истории със остаряла давност.

По Коледа събирам неизвестните

и слагам „хикс” под дефиниция „лоялност”.

                               25.12.17

                      Венцислав Янакиев 

 

© Венцислав Янакиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??