9.08.2011 г., 10:48 ч.

Гробница 

  Поезия » Любовна
620 0 1

Тъмна вечер, черна пелена.

Единствен полъх прониза моята душа.

На лицето ми - изписана тъгата,

болката и мъката - от хората, Луната.

 

 

Студено, пусто, тихо е в стаята.

Ни светъл помен, ни угаснал плам.

В скреж сковано е сърцето

и чувствата си тръгнали от там.

 


Мрак и вятър, шир из пустошта -

зловеща и безчувствена,

един живец-искрица,

но духна вятър - затри я в пепелта.

 


Скръб и плач, и нещо друго.

Заключена във времето лъжа.

А тишината - скрита във ръката,

угасва с нея и свещта.

 

 



14.07.2011

© Красимира Баротева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много е хубаво! Вникнах изцяло в стихотворението
Предложения
: ??:??