16.09.2023 г., 8:08 ч.

Грях 

  Поезия » Свободен стих
319 0 0

 

                         Г Р Я Х

 

Грях е да живееш в тъмнина!

Грях голям е и да светиш!

Грешно е да мързелуваш в Златната среда 

и към Красотата от там да протягаш  ръцете...

 

Грях е да се мисли правилно?

Грях е да се мисли грешно!          

Пред Алтернативата сме винаги изправени,

с кого е правилното да се срещнем.

 

Грешници на Любовта,

убивани със камъни,

Грехът в Злощастната Съдба

не позволява да бъдат никога забравени. 

 

В Грях сме всичките заченати,

Грях е всеки смъртен вот,

само Несъзнатото, от Съзнанието незасегнато,

Грях не е в Реалността на Грешния Живот.

 

Светотатство е да вкарваш думите във Грях,

съдбовно да ги направляваш към въздействия,

поете, стига си флиртувал нежно с тях,

не съзнаваш ли, че целият си изтъкан от Грешности?

 

15.09.2023г., гр. Свищов

© Красимир Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??