7.07.2007 г., 16:56 ч.

*** (Гурбет) 

  Поезия
916 0 8

***
В очите ти се вглеждам -
ослепявам. Тъй светло е
и чисто. И простор.

В очите ти пропадам -
и забравям, за грешното
и пошло. Твоят взор!
*
Радваш се на малката прашинка;
И мравчицата ти благословиш;
В теб няма чувства-половинки;
Във обич, състрадание гориш.
*
В очите ти се вглеждам...
Скъпа моя!
Неволно в устните молитва ромоли.
Светът се разпилява...
Обич моя!
Загадка - както древен манускрипт...

20 Януари 2003, Ломбо Есте

© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??