5.01.2020 г., 20:52 ч.

Гурбетчииска 

  Поезия » Гражданска
521 0 0

 

Гурбетчия

 

Кажи ми как я караш във чужбина?

Хлябът им по-сладък ли е там?

Две години вече как замина

а аз останах тука вече сам!

 

Майка ти, горката се спомина

от мъка още лани есента.

Сълзите в гроба си отнесе сине.

Със мисълта за тебе тя умря.

 

Кажи дали намери там сполука,

здрав ли си, добре ли си кажи!

Кое е по-доброто там от тука

освен, че дават повече пари?

 

Но здраве със пари не се купува.

С пари не се купува радостта.

Не можеш на щастлив да се преструваш,

а пък да страда твоята душа!

 

Аз знам, че те боли. И с мен така е

и болката за миг не спира, знам!

Щом си ти добре и аз го зная

аз тук ще съм добре макар и сам!

 

05.01.2020 г.

 

 

 

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??