2.11.2019 г., 23:37 ч.

Гъсеница 

  Поезия » За деца
351 0 2

Хей, гъсеничке космата,

остави сега децата!

Не лази им по главите,

стой си мирна във тревите!

 

Колко имаш ти очички?

Колко чехлички, терлички?

Колко имаш ти ноктенца?

Колко пръстчета, краченца?

 

Хей, гъсеничке  мекушка!

Кой те иска? Кой те гушка?

Не лазѝ по мойта гушка,

мама с шѝло*, ще те мушка!

 

Хей, гъсеничке космата,

скачай бързо във листата!

Остави сега децата

да подрипкат сред тревата.

 

________________________________

 

-* Шѝло - Метално или дървено тънко острие с дръжка за пробиване на дупки.

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??