19.10.2023 г., 7:29 ч.  

Hаивник 

  Поезия » Философска
185 3 5

Шарен свят, панаири, гълчава,
еликсирите с кофи продават.
Раят там е, зад ъгъла, брат,
ставаш млад и красив, и богат.

Продавачка крещи гласовита,
черен дявол потропва с копита.
Опаковки от злато шумят,
люде много, душите са кът.

Думи много, спасение няма,
и живеем си в пъстра реклама.
Не е грешно, дори да грешиш,
две да купиш – едно да платиш.

А добрият дори да продума,
—"Не си струваш, му казват куршума.
Разни глупости – гордост и чест?
Три за левче продават се днес."

Гневни думи изписва перото,
стана стока дори и доброто.
Стар глупак, мълчаливец заклет,
вярва в Бог? Наречи го поет,

остави го да гледа звездите,
гладен, беден, а тъй любопитен...
Да си бъде наивник докрай.
Не го слушай! Купи и продай...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??