Безсмислен света
търкаля се в локва –
балончета пука дъжда.
---1
Дъга пъстроцветна,
игриво-кокетна –
сънува кокиче,
дискретно.
---2
Волю-неволю,
заплю си Колю
съдбата –
на голю.
---3
Аллах е велик –
крещи минарето,
към божия задник
в небето.
---4
Котка наднича от тучна леха –
палава мишка закача смъртта.
Капанът е щракнал.
---5
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени