И пада сняг...
От пъртината вън,
носи се звън –
на шейна
в конски впряг.
---27
С тих шепот в пещерата,
началото на езерата
от извора клокочи.
---28
След гръм и буря, и градушка –
мирише на равнец и колендро.
В простора, разпилени от вихрушка,
кокетни пухчета танцуват болеро.
---29
Със звън на чаши
и с пукот в камина,
посрещаме новата,
по-бедна година.
---30
Търкаля мравка зрънце
под лятно топло слънце –
мравуняка далечен,
е малко петънце.
---31
© Бостан Бостанджиев Всички права запазени