Dec 30, 2013, 1:07 AM

Хай-ху 17 

  Poetry » Other
373 0 0

И пада сняг...

От пъртината вън,

носи се звън –

на шейна

в конски впряг.

---27

 

С тих шепот в пещерата,

началото на езерата

от извора клокочи.

---28

 

След гръм и буря, и градушка –

мирише на равнец и колендро.

В простора, разпилени от вихрушка,

кокетни пухчета танцуват болеро.

---29

 

Със звън на чаши

и с пукот в камина,

посрещаме новата,

по-бедна година.

---30

 

Търкаля мравка зрънце

под лятно топло слънце –

мравуняка далечен,

е малко петънце.

---31

© Бостан Бостанджиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??