22.02.2023 г., 14:08 ч.  

Хайку 1 

  Поезия » Източни форми
157 1 2

  ***
  Вчера бях дете. 
  Днес съм жена. Утре ще 
  съм прах. Кръговрат...
  
  ***
  Спомените ни –
  нещото, без което
  не сме цялостни.

 

  ***
  "Храна на маса.
  Покрив над глава. Здрави
  деца." Същина...
  
  ***
  Мирен свят. Здраве.
  Пълно сърце. Светъл ум.
  Лъх на щастие...
  
  ***
  Имаш ли цел и
  пътят към нея трябва
  да е приятен.

 

  ***
  Какво е Светът?!...
  Сън, прах, вятър...Над вода
  мъгла. Тайнство.
  
  ***
  Мостове отзад –
  разрушени. Какво ни 
  очаква напред?!...

 

  ***
  Птица в полет
  волен...Простор,
  синева, свобода...

 

  ***
  Шепа пръст. В нея
  Родината събрана
  е цяла. Поклон!...

 

  ***
  Прости ни, Боже
  грехове от глупост, страх
  и мързел...Амин!
  

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??