19.11.2011 г., 12:42 ч.

Хайку 

  Поезия » Източни форми
472 0 4

1. Шепот на птици.

    Днес не искат да пеят.

    Ти си виновен.

 

2. Две празни гнезда.

    Тъжно, самотно поле.

    Есен е вече.

 

3. Слънцето сутрин

    пак целува небето.

    А ти мене - не.

 

4. Жерави летят.

    Мръзнат голи тополи.

    Мирише на сняг.

 

5. Есенна трева.

    Сива, сънлива река.

    Искам да съм с теб.

 

6. Свити от старост

    върби протягат пръсти.

    А дъждът вали.

 

7. Звезда заплака.

    И тя е като мене.

   Знаеш ли защо?

 

 

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??