24.02.2019 г., 12:04 ч.

Хайку 

  Поезия » Хумористична
233 0 1

Хайку днес написах.

Рими няма - леснинá.

Нещо се улисах,

трябва да вървя.

 

На жена ми казах,

виж го напиши!

Три са реда само.

Гледай! Не греши!

 

Все едно и казах

всичко съсипи!

Сам се май наказах.

Ех, жени, жени!

 

Да напише хухо!

После да римува

мокро с' сухо.

Хич не се вълнува!

 

Слънце, хайде стига,

що е хухо - хихи?

Слънчо, стига, стига,

сложих някой щрихи.

 

Кой китайски знае?

Хайку, байку! Кеф!

Татко - всеки знае,

на журито е шеф!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??