Хайку днес написах.
Рими няма - леснинá.
Нещо се улисах,
трябва да вървя.
На жена ми казах,
виж го напиши!
Три са реда само.
Гледай! Не греши!
Все едно и казах
всичко съсипи!
Сам се май наказах.
Ех, жени, жени!
Да напише хухо!
После да римува
мокро с' сухо.
Хич не се вълнува!
Слънце, хайде стига,
що е хухо - хихи?
Слънчо, стига, стига,
сложих някой щрихи.
Кой китайски знае?
Хайку, байку! Кеф!
Татко - всеки знае,
на журито е шеф!
© Хари Спасов All rights reserved.