27.05.2023 г., 16:23 ч.

Хайку 4 

  Поезия » Източни форми
203 1 1

***
  Вселената във
  всеки от нас. Светът в
  житено зрънце...

 

***
  Ухание на
  мечти – парфюм най-нежен!
  Няма по-сладък...

 

***
  Здраве. Мир. Любов.
    Свобода. Най-
      важните
       неща!
   
       Дим
      всичко
     друго е
    над водата.
  Вятър и мъгла...

 

***

Кой път е най – лек?

Този към дома! Там е

сърцето, нали!?...

 

***
  Трикрако столче
  пред камина. Кой ли е
  седял на него?...
 
***
  Дъха си можеш
  да чуеш в нощната
  синя тишина...
 
***
  Топли очи. По
  клавишите пробягват
  пръсти. Глас нежен...

 

***
  Цял океан във
  вълната. Вселената –
  във всеки от нас!...

 

© Радослава Антонова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти, Ради за удоволствието да се насладя на тези прекрасни стихове и оригинални форми. Последната е впечатляваща!
Предложения
: ??:??