28.10.2016 г., 21:58 ч.  

Halloween-ско 

  Поезия
303 2 0

HALLOWEEN - СКО
Р.Чакърова 

 

Ах, как го можеш!  Колко ти приляга! 
И как за теб оказа се удобно! 
Съвсем навреме ( "повод" да избягаш)
от "чума" като мене безподобна!... 


Същински ужас съм. Сто вещици строени -
бледнеят! Не – такава няма! 
Така да те обича и "обсеби"... 
Какво да кажа – повече от драма...


Но тази вещица така до болка свикна 
в прегръдките ти нощем да заспива... 
Да... Тя прекрасно знае, че си тиква, 
но пък я правиш дяволски щастлива. 


Вмешателство, (навярно демонично!?!?...) , 
или пък лоши духове от странство 
се вмъкнаха в единственото, лично
и само твое, тиквено пространство... 


Из тиквата ти бръмнха осички 
и някакви мушички забръмчаха. 
Повтаряха, че вещица съм всички, 
бърбореха, говореха... Не спряха! 


И що за празник?  Вещица и Тиква 
самотни скитат някъде, безцелно... 
Какъв е този Хелоуин? – те питам, 
на който ще празнуваме отделно???... 

 

Лондон 2016 '

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??