6.12.2008 г., 21:31 ч.

Харесва ми нагласата му към нещата 

  Поезия » Философска
430 0 1
Харесва ми нагласата му към нещата,
всички малки детайли, ненамерени в мен.
Изразите, които аз самия измислям,
но така и не мога да използвам добре.

Харесва ми вътрешните му достойнства,
тези, които ме плашат и са по-високо.
Доказани чрез действия твърде много
и списък на неща, които аз не мога.

Харесва ми духовната му възвишеност,
неговите идеали и доста силен морал.
И как аз не мога да бъда различен,
според ценностите, които той е създал.

Харесва ми възгледа му за живота -
светогледа, който осигурява лекота.
Думите, показващи никога болка,
ах, как винаги съм искал това.

Но най-важното, което
винаги ми е харесвало в него,
е че колкото съм повече различен,
толкова повече съм мен.

© Христо Андонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??