29.04.2006 г., 11:25 ч.

Хей кръчмарю вино дай 

  Поезия
1039 0 1
Хей кръчмарю, вино дай!
Чашите до горе напълни,
нека музиката да се лей,
цигуларю... засвири!

Тази вечер с вас, другари,
болката ще споделя,
в чашата със вино ще удавя
мъката на моята тъга.

Тя е там, при друг, видях я.
В прегръдките му е сега
и сякаш хиляди кинжали
в сърцето ми забива тя.

Вино казах... дай, кръчмарю...
цигуларю... ти свири!
Пий със мене, пий, другарю,
чашата до дъно опразни.

Мразя, мразя я... разбра ли?
И навеки ще я прокълна,
мир в душата си да не намери,
да остарее в самота.





















1

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??