14.07.2008 г., 10:34 ч.

Хей, любов 

  Поезия » Любовна
850 0 4
Хей, любов, накъде така?
Защо винаги пропускаш моята врата?
Ключ, ако нямаш, ела, аз ще ти дам,
само не стой там.
Хайде, ела при мен, почини си,
разкажи ми как е минал деня,
разкажи ми чии съдби преобърна,
кажи ми кой целуна сутринта.
Ох, че сладки думи изричаш и всичко
така прекрасно звучи, дали обаче
само сладост си ти?
Сълзи, болка и тъга не носиш ли?
Чувала съм, че понякога боли.
Кажи ми, моля те, не ме лъжи.
Ето, ключа за сърцето ти повелявам.
Но защо го връщаш, недей. Вземи го
и го дай на който трябва, той ще
ме намери някой ден.
А тя изпи кафето и си тръгна,
сърцето ми без отговор остави.
Знам, след време пак ще се завърне,
но дали ключа ще пази.

© Йоана Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??