31.03.2020 г., 11:24 ч.

Хей, приятел! Опри се на моето рамо! 

  Поезия » Философска
973 5 10

Хей, приятел! Опри се на моето рамо!
Виж, дъга  ще сваля - да ни топли по път.
Знам, че майка не съм. В сън простенеш ли: Мамо!
Ще съм просто жената от земната твърд.

 

Дай ръка, виж гореща е моята, пáри,
Ще поема безгласно и твойта вина.
Знам, звезда че не съм, но в среднощни кошмари,
чак от Млечния път ще сваля светлина.

 

Този път, друже мой, тръновит е и стръмен,
знам, че ангел не съм, но щом паднеш в дерето,
на страха и помами те - лепкав и тъмен,
ще отрежа крило, та да литнем в небето.

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??