3.03.2019 г., 22:35 ч.

Хей ти! 

  Поезия » Любовна
446 0 1

Хей ти спомена къде се скри,
искам да излезеш 
и да ми припомниш,
де така тръгнах в онези дни, 
и защо вървях по пътища греховни! 
Искам да припомниш и онази, 
скритата сега мечта,
за света и любовта, 
дето въздуха изпълват волно! 
Дето безгреховната душа, 
среща любовта неволно! 
Кво от страх ли някакъв се скри? 
Хайде! Крайче някакво,
поне да се покаже?
Да погалва миналите дни!
С нещо днес деня, 
с усмивка тук да управлява! 
Хей ти спомена къде се скри?
Що така ме изостави?
Искам да ми върнеш пак онези дни!
Искам пак сърцето,
бъдещето да мечтае!

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Аз днес си намерих и издърпах едно крайче. Много съм доволна! И ти можеш! Някога дядо ме наричаше Маруша. Свиреше на гъдулката, а баба усмихнато потропваше хоро. Можеш! Можеш да хванеш крайче!
Предложения
: ??:??