23.04.2010 г., 1:21 ч.

ххх 

  Поезия » Друга
540 0 1

Баща ù се спомина внезапно

и майка ù сама остана

като лястовица, изоставена от ятото,

обкръжена от есенни врани.

 

Дъщеря ù кротко попита:

"С мен в града ли ще дойдеш, мамо?

Или може би предпочиташ

чужда жена да те гледа и тук да останеш?"

 

Старата я погледна бегло:

"Нека, дъще, нощес да премисля,

а утре лесно куфара си ще стегна,

щом така ми било писано..."

 

На сутринта, в най-новата си рокля,

увиснала бе страшно на въжето.

Устата бе сподавила воплите.

Очите търсеха мъжа ù на Небето.

 

На възглавката, дето лежа,

две изречения кратки:

"Дъще, не искам да ти тежа.

Заминавам при татко ти."

© Нина Чилиянска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Тази майка, мисли само за себе си щом не намира смисъл и сила в детето си...
Предложения
: ??:??