бих искал да те видя пак
като в онази нощ
когато всичко беше непринудено
и здрача беше пурпурен
а диамантите по
кадифената ти рокля
се надсмиваха
над скъсаните ми обувки
унилият разкош на плюшени завеси
звъна на чаши
и учтивите усмивки
на приятелите
подсказваха
къде е мястото ми
в този театър
и аз съм тук -
бунтарят в рампата
брадясалият бард
одързостилият се парий
алчният ловец на бисери
ловкият крадец на щастие
неловък
нежелан
и неуместен
клоун
и твой приятел
чакам те
© Иван Всички права запазени
Браво!