13 июн. 2007 г., 09:56

ХХХ 

  Поэзия
618 0 8
 

бих искал да те видя пак

като в онази нощ

когато всичко беше непринудено

и здрача беше пурпурен

а диамантите по

кадифената ти рокля

се надсмиваха

над скъсаните ми обувки


унилият разкош на плюшени завеси

звъна на чаши

и учтивите усмивки

на приятелите

подсказваха

къде е мястото ми

в този театър


и аз съм тук -


бунтарят в рампата

брадясалият бард

одързостилият се парий

алчният ловец на бисери

ловкият крадец на щастие

неловък

нежелан

и неуместен

клоун

и твой приятел

чакам те

© Иван Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??