17.06.2008 г., 20:54 ч.

Хиберния - 3 част (последна) 

  Поезия » Оди и поеми
503 0 0

Мълния раздира тъмнината

и образи излизат от водата.

"Котелът ври, вода разлива

и бъдещето ни разкрива:

 

"Когато златната Арфа запее

и змията в Църквата умре,

когато кървав дъжд от сълзи се пролее

и молитва Господня, дяволът възпре,

ще разцъфне детелината зелена

и ще се възстанови  Ирландия обединена.

Ирландия от пепелта възродена,

ще се бори с Църквата разединена.

Със слово, кръст и вяра свещена,

заедно с  Любовта безценна,

тя Църквата свята ще обедини

и мирът в Ирландия ще се възстанови."

 

Водите в мигом потъмняват,

завъртат се и почерняват.

"Бъдещето ний видяхме

и бъднините на Хиберния прозряхме.

Ръцете си сега да съберем

и древни заклинания да изречем."

 

Огнен кръг насред гората,

врящ котел в средата.

Три жени, три сестри,

заклинания шептят,

три магьосници добри

пророчества редят.

 

© Кристиан Александров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??