19.07.2006 г., 23:35 ч.

ХИПОТЕЗА 

  Поезия
715 0 4


На Светослав Иванов

дали да не кажа това което мисля
за кратко
ще настъпи тишина
за кратко
ще се създаде илюзия за правда
после ще започнат да говорят
а после ще започнат да крещят
но аз ще бъда мълчалив
те също ще мълчат
после някой ще предложи да сменим темата
и някой наистина ще я смени
но аз ще продължа да гледам думите
и те ще разберат
че продължавам да мисля че съм прав
и точно тук може би ще сгрешат

защото точно в този миг ще бъда многословен

и ще мълча, защото имам много думи
но те вече ще започнат да си тръгват
ще се разотидат почти всички
с изключение на един
който лицемерно ще ме лъже
че мисли като мен
или кой знае, може и да е така…
но всъщност няма да е прав
защото ще съм разколебан
ще му благодаря и ще го целуна
той ще повдигне вежди учудено
ще каже, че не ме разбира
и също ще си отиде
и тогава наистина ще настъпи тишина
и този път ще е за дълго

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Адаш си по фамилия на мой приятел поет от Русе!
    Славни сте и двамата.
    Много силно и лирично, допадна ми стихотворението!
  • Благодаря ти, Майсторе!
  • Стихотворението е мъжко и хубаво!!!Лицемерничеството е черта, която не бива да бъде обругавана!Затова ще кажа: "Да живее онова лицимерие, което ни държи все още дишащи"! поздрав за стиха!Хенри
  • Чинаров кажи това, което мислиш,
    дори и да настъпи тишина!
    И нека да крещят и нека сменят темата!
    А той е твой приятел и поет,
    когото ще запомнят и звездите!
Предложения
: ??:??