20.06.2015 г., 19:44 ч.

Ходът на червея 

  Поезия » Философска
288 0 1

Ходът на червея

 

Като чудо си отмина този ден,

случваше се всичко както искам,

явно бях благословен,

със Съдбата скрито се натисках.

 

Тясно беше в асансьора

и прегръщаше ме Тя,

с нея исках да поспоря,

но ѝ подарих цветя.

 

Днес към мен е благосклонна –

да ѝ се порадвам още ден,

някаква звезда на небосклона

ярко грееше за мен.

 

Утре всичко може да се случи

и да се разбърка моята Съдба,

да се скитам аз – бездомно куче,

неоставящо следа.

 

И кашоните да са ми къща,

в тях да лягам аз пиян,

а Сутринта над мене да повръща

отвращение от хорски срам.

 

 

От върха до дъното –

колко кратък ми е Пътят ?

 

В разстоянията сгънати –

ходове на Червеи се мътят.

 

botyo fentiev

 

© Бойко Беров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • От върхът до дъното много лесно се пада.Щом със съдбата си на Ти -
    използвай ситуацията Бойко! Няма да търсиш ходоввете на червеите я!Одсроумна творба! Хареса ми!
    Поздрав и приятна вечер!
Предложения
: ??:??