18.07.2017 г., 13:29 ч.

Хомо сапиенс 

  Поезия
258 0 3

Имаш толкова много кахъри.

Всичките са бели, ама наопаки.

Като влезеш в църква,

те е срам да мислиш,

да не ти изгаснат свещите.

Изневеряваш на грешките си

с други грешки.

Едва се сдържаш

да не скочиш от терасата.

Като видиш черна котка

на улицата,

се въртиш три пъти

обратно на часовниковата стрелка.

Хвърляш монети за важни решения

и във фонтани.

 

И се наричаш хомо сапиенс?

© Ивона Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??