2.05.2009 г., 13:53 ч.

Хора 

  Поезия » Философска
637 0 5

Кои сме ние, хора?

Изричащи ругатни

и готови вечно за сплетни.

Насила слагаме усмивки,

нашите приятелки-лъжливки.

Със сълзи нервите трошим,

да се смеем рядко ще си позволим.

Защо сме ние, хора?

Разваляме мелодията на речта си,

само за да нагрубим врага си.

Разтягаме лицата в мижава гримаса,

но не сваляме картите на маса.

Къде сме ние, хора?

Между пътя и пътечката стоим

и никога не ще решим

в коя посока да поемем

и живота си в ръце да вземем.

Какво сме ние, хора?

Във театър кукли-

фукли с букли.

Това сме ние, хора...

© Яна Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??