29.03.2013 г., 7:14 ч.  

Хора и кучета 

  Поезия » Гражданска
458 1 2

 

Просяци с кучета скитат бездомни те,

грешни сме всичките ние към тях.

Нощем в съня си, а сутрин в огромните

кофи с боклуци надничат със страх.

 

Улици, улици, рядко кръстосвани

във полуздрача, причудливо ням.

Как ни напомняте, че сме сватосани

с кучия порив за кокал голям.

 

Зъзнещи тръгват те рано по кофите

тези с торбите на нощен пазар.

Пъхат огризките с пръчките чоплейки

сякаш улучили дюшеш на зар.

 

С тях ще нахранят те празни стомасите

тези бездомници. Кой ги събра? –

Всички сме просяци, псуващи властите

хора и кучета с близка съдба.

 

© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??